Новиот машки мирис Issey Miyake Nuit d’Issey Pulse Of The Night ја претставува фасцинантната моќ на ноќта, опишана со мирисен коктел од пикантни, кожно-дрвенести ароми. Новата мирисна композиција со своите ноти ги изразува животинските инстинкти на Nuit d’Issey и Nuit D’Issey Parfum изданијата, но сега нагласени со топлината на килибарот обвиткан со кожна наметка.

Новиот парфем за мажи ја обработува темата за ноќта!

Issey Miyake Nuit d’Issey Pulse Of The Night како мирисно надополнување на оригиналното издание Nuit d’Issey од 2014 година, одново ја обработува темата за ноќта, базирана на ноти на кожа, тонка зрна со бленд на дрвенести нијанси. Овој пат, композицијата се отвора со аромите на olibanum, додека срцето зрачи со слатки зрна од тонка, топол пачули и со ориентална топлина на килибар. Кога дрвенестите и кожните ноти во основата стануваат суви и бледи, моќниот акорд на ветивер, ванила и сандаловина одново ја зајакнуваат нивната сила, обвиткувајќи ги сензуално.

Шишето изработено од стакло во црна боја алудира на ноќта!

Шишенцето за новиот Nuit d’Issey Pulse Of The Night мирис е изработено од стакло во црна боја, алудирајќи на ноќта, додека златните линии со кои е декорирано шишенцето се интерпретација на месечината.

Мирисот Nuit d’Issey Pulse Of The Night ќе биде достапен во шишенца од 100ml, како Eau de Parfum.