- Реклама -

- Реклама -

- Реклама -

- Реклама -

Најмногу мирис собира душата! Orto Parisi Megamare

Деловите од телото кои носат најмногу мирис се оние каде се собира душата. Силните мириси станаа непријатни за нас, бидејќи вишокот на душа е неподнослив, затоа што нашиот вроден анимализам е потиснат и скршен од цивилизацијата.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ORTO PARISI PARFUM (@ortoparisi)

Нашето тело се доживува како градина!

Овој проект се наоѓа во мојата градина и јас го засадив, оплодив, одржував и собирав. Orto Parisi наведува дека нашето тело се доживува како градина, а неговите мириси се вистинско огледало на нашата душа.

Megamare

- Реклама -

Orto Parisi Megamare глетки!

Тоа е вечно чувство, бесконечно дишење, повик кон се и ништо – овде, таму, насекаде. Морето ве носи на бреговите на нови земји и ве повикува да ги сретнете таму долу. Преку солените слоеви кон длабоките, чисти молитви. За комплетноста на морето не е потребно објаснување.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ORTO PARISI PARFUM (@ortoparisi)

Сребреното метално капаче со зеленкаста корозија!

Пакувањата на Orto Parisi Megamare се сокриени во кутија во која се отвара средината. Megamare плови во стаклената површина со сребрено метално капаче со зеленкаста корозија предизвикана од солените води на вметнатата морска обвивка.

Orto Parisi Megamare on the beach