- Реклама -

- Реклама -

- Реклама -

- Реклама -

Категоријата „најдобар парфем“ е доста субјективна затоа што секој има свој омилен фаворит и исклучително е тешко да се даде титулата најдобар меѓу најдобрите само на еден парфем. Сепак, секоја година The Fragrance Foundation доделува Fi-Fi награда, која може да се опише како еден вид Оскар во светот на парфемите. Секоја година, членовите на жирито гласаат во неколку категории: најдобро пакување, најдобра медиумска кампања, најдобра парфимерија, а се издвојуваат парфеми кои се најдобри во избор на потрошувачите. Во категоријата „мирис на годината“ беа прогласени неколку најдобри парфеми! Заслужено на врвот се најде парфемот со потпис на Tom Ford – Lost Cherry Eau de Parfum, потоа Jo Malone Honeysuckle & Davana Cologne, Cloud de Parfum со потпис на пејачката Ariane Grande, парфемот на Dior – Sauvage Eau de Parfum и Bleu de Chanel Eau de Parfum Pour Homme Spray со потпис на Chanel.

Најдобар меѓу најдобрите!

Во категоријата „Пакување на годината“, победата ја однесе Chanel N°5 Limited Edition Grand Extrait со неверојатна цена! Ова парфемско колаче чини дури 30.000 УСД и доаѓа во прекрасно црвено пакување. На подиумот со скапиот Chanel се најде и парфемот John Varvatos JVxNJ Eau de Toilette во кое дизајнерско осмислување беше вклучен Nick Jonas. Во категоријата „Најдобра медиумска кампања“ победи Black Opium на YSL, додека парфемот потпишан од DKNY – Cashmere Mist Eau de Parfum Spray ја освои категоријата „Hall of Fame“. Кога станува збор за изборот на потрошувачите, во таа категорија најдобри се – Daisy Love со потпис на Marc Jacobs, 1 Million Lucky со потпис на Paco Rabanne и Victoria’s Secret Tease Rebel. Наградата „Perfume Extraordiinaire“ отиде кај Hallucinogenic Pearl, потпишан од A Lab on Fire, а во категоријата „Home Collection of the Year“ победи колекцијата на мирисливи свеќи Diptyque 34 Boulevard Saint Germain Large 5-Wick Indoor/Outdoor Candle.

Tom Ford Lost Cherry Eau de Parfum

Tom Ford Lost Cherry Eau de Parfum

Jo Malone Honeysuckle & Davana Cologne

Jo Malone Honeysuckle & Davana Cologne

Marc Jacobs Daisy Love

Marc Jacobs Daisy Love

Ariana Grande Cloud Eau de Parfum

Ariana Grande Cloud Eau de Parfum

Chanel N°5 Limited Edition Grand Extrait

Chanel N°5 Limited Edition Grand Extrait

YSL Black Opium Eau de Parfum

YSL Black Opium Eau de Parfum

Donna Karan New York Cashmere Mist Eau de Parfum Spray

Donna Karan New York Cashmere Mist Eau de Parfum Spray

John Varvatos JVxNJ Eau de Toilette

John Varvatos JVxNJ Eau de Toilette

Dior Sauvage Eau de Parfum

Dior Sauvage Eau de Parfum

Chanel Bleu de Chanel Eau de Parfum Pour Homme Spray

Chanel Bleu de Chanel Eau de Parfum Pour Homme Spray

Paco Rabanne 1 Million Lucky

Paco Rabanne 1 Million Lucky

A Lab on Fire Hallucinogenic Pearl

A Lab on Fire Hallucinogenic Pearl

Diptyque 34 Boulevard Saint Germain Large 5-Wick Indoor/Outdoor Candle

Diptyque 34 Boulevard Saint Germain Large 5-Wick Indoor/Outdoor Candle
- Реклама -