- Реклама -

- Реклама -

- Реклама -

- Реклама -

Жешките усни се секси, но за да бидат идеални потребно е да вложите дополнителен напор. Постигнете жешки секси усни во неколку чекори со производите на Max Factor.

Facefinity All Day Primer база

Започнете со нежно нанесување на Facefinity All Day Primer база за лице од Max Factor и врз усните за да постигнете мазен ефект,

Colour Elixir молив за усни!

Исцртајте ги линиите на усните со Colour Elixir моливот за усни нијанса Red Blush  број 10 од Max Factor.

Colour Elixir кармин

Истото моливче искористете го за да ги обоите целите усни. На тој начин создавате совршена база за секој кармин. Следен чекор е карминот. Со карминот од Max Factor црвена нијанса Ruby Tuesday број 715 од Colour Elixir линијата. Но има и други одлични црвени нијанси од Max Factor, потребно е да ја пронајдете својата нијанса.

Неколку мејкап совети:

Тапкањето на усните со карминот ќе ви помогне да не го размачкате.

- Реклама -

Нанесувајте кармин користејќи четка за усни, за да постигнете драматичен изглед.

Долготрајните кармини се одлична опција доколку не сакате бојата да ви се размачкува.

Доколку врз карминот нанесете пудра во прав и повторно нанесете кармин, тој ќе биде мат и подолготраен.