- Реклама -

- Реклама -

- Реклама -

- Реклама -

По мирисот Valentino Uomo, брендот Valentino ја понуди својата женска верзија наречена Valentino Donna.

Мал интригантен ѕвер!

Мирисот e префинета нишка која ги поврзува Uomo и Donna. Како мал интригантен ѕвер, тој е еден од најскапоцените состојки употребени од креаторите на парфеми. Тој е изненадувачки комплексен, со огромен спектар на мирисни лица, со ранг на мирисни тонови од студени, земјени до топли темјаникови и пудресто кадифени граници.

Апсорбирана е бојата на розата!

Во Donna апсорбирана е бојата на розата при што изразува слатка и деликатна пудреста нијанса во најсветлите тонови на розовата боја. Кадифето се претвора во кожа, нафрлајќи познати секвенци од кожниот спектар на нотите на Uomo, иако сето тоа е изведено на потопол и поразигран начин кој се сплотува со богатата текстура на ванила со цел создавање на раскошна подлога, пудресто сладуњава. Топлата тежина на базата има мал допир и од острината на необработено пачули во контраст, му овозможува на мирисот никогаш да не ги премине границите на изразито сладуњавата територија.

Од почетокот до самиот крај, Valentino Donna е задоволство да се носи.

- Реклама -