- Реклама -

- Реклама -

- Реклама -

- Реклама -

Guerlain ја докажува својата заложба за заштита на средината по повод Светскиот ден на пчелата!

ден на пчелата

Пчелата – чувар на животната средина и идните генерации!

Втора година по ред, Guerlain ја води најголемата интернационална кампања за заштита на пчелите. Целта останува иста: во рок од три дена да се собере 1 милион евра за поддршка на програмата Guerlain за пчелите. Многу природни богатства и ресурси зависат од работата на пчелите. За брендот Guerlain, заложбата за нивна заштита значи настојување да се пренесе грижата за зачувување на природата на идните генерации.

ден на пчелата

Замислете свет без пчели!

Ако повеќе не постојат пчелите, повеќето овошја, цвеќиња и семињата ќе исчезнат засекогаш, земајќи со себе бесконечно број на незаменливи бои, вкусови и мириси. Низ светот, интензивното земјоделство, живеалиштата кои исчезнуваат и климатските промени драстично влијаат на здравјето на пчелите. Како исклучителни опрашувачи, пчелите се од огромно значење за нашата храна, безбедност и животна средина.

- Реклама -

ден на пчелата

Клучно е да ги заштитиме пчелите, но само тоа не е доволно!

Ние мора да ја подигнеме свеста за важноста на зачувување на пчелите за денешниот и утрешниот свет. Ова е причината зошто Guerlain е посветен да ги учи најмладите за значењето за пчелите, благодарение на нејзиното пчелно училиште. Нејзината програма „Women for Bees“, во партнерство со УНЕСКО, исто така цели да обучи нови жени пчелари во биосферата на УНЕСКО резерви.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Guerlain (@guerlain)

20 мај – Ден на пчелата

Од Светскиот ден на пчелите 20 мај до Меѓународниот ден на биолошката разновидност 22 мај, Guerlain повторно повикува на посветеност од своите заедници и глобалното население во целина. Сите собрани средства ќе бидат искористени за поддршка на програмата за зачувување на пчелите „Guerlain for Bees“. Дури 20% од продажбата ќе се донира на програмата, вклучително продажбата на лимитираното издание Abeille Royale Huile-en-Eau, од Tomáš Libertíny.

Guerlain Abeille Royale Huile-en-Eau Tomas Libertiny

Guerlain Abeille Royale Huile-en-Eau Tomas Libertiny

Репост на Guerlain Инстаграм профилот!

Помогнете и вие! Guerlain ќе донира по 20 евра за секое репостирање на визуелот создаден од Tomáš Libertíny вклучувајќи ги и хаштазите: #GuerlainForBees и #WorldBeeDay

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Guerlain (@guerlain)

Уметничко дело создадено од пчелите!

Во духот на кампањата за заштита на пчелите, Tomáš го украси логото на пчелно срце на Guerlain и Abeille Royale Huile-en-Eau со цвеќиња. Од оваа соработка се создаде досега невидена креација: симболичното Bee Bottle влегува во поетски и безвременски универзум. Целосно уметничко дело создадено од пчелите.

Guerlain Bee Bottle

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Guerlain (@guerlain)