- Реклама -

- Реклама -

- Реклама -

- Реклама -

Во чест на Светскиот ден на пчелата, Guerlain ги мобилизира сите свои заедници и светската јавност да се обединат во посветеност и акција. Целта е да се собере еден милион евра низ Guerlain For Bees програмата, вклучувајќи ги шесте партнерства на брендот и иницијативите посветени на заштита на пчелите.

светски ден на пчелата
COPYRIGHTS – MANDATORY : GETTY IMAGES FOR GUERLAIN

Грижата за пчелите е во срцето на брендот Guerlain повеќе од 10 години!

Близу 75% од култивираните растенија и 90% од дивите цветни растенија зависат од опрашувачите од кои повеќето се пчели. Овој премолчен договор помеѓу пчелите и цвеќињата кој е во основата на светот од пред неколку милиони години гарантира рамнотежа во природата.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ubavina za site (@ubavinazasite)

Со смртноста на пчелите на годишно ниво со стапка од 30%, исчезнувањето на пчелите е светски феномен што го загрозува биодиверзитетот.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ubavina za site (@ubavinazasite)

- Реклама -

Guerlain донира 20 евра за секоја реобјава на слика на Инстаграм со хаштазите на кампањата!

Затоа, периодот помеѓу 20ти и 22ри Мај е симболичен Светски Ден на пчелата и Интернационалниот ден на биолошката разновидност, Guerlain ќе организира меѓународен фонд за собирање околу еден милион евра за програмата Guerlain For Bees Conservation. Во текот на овие три дена, брендот ќе донира 20% од својата светска продажба и 20 евра за секоја реобјава на слика на Инстаграм која ќе биде објавена на 20-ти Мај и ќе ги содржи хаштазите на кампањата #GuerlainForBees и #WorldBeeDay.

Guerlain и пчелите: Извор на инспирација и посветеност!

Денес, како симбол на брендот, пчелите продолжуваат да бидат инспирација за креациите на Guerlain, красејќи ги некои од ретките и скапоцени шишиња и низата на уметнички креации.

светски ден на пчелата Guerlain

Како едни од најголемите алхемичари од природата, нивниот мед е една од најважните состојки на линијата за нега на кожата Abeille Royale.

Abeille Royale

Во колекцијата на Aqua Allegoria Eau de Toilette тие се инспирација за парфимерот за креации како тукушто да излегле од градината.

Aqua Allegoria Eau de Toilette

6 партнерства посветени на пчелите!

Guerlain for Bees Conservation програмата вклучува 6 партнерства посветени на пчелите:

Од 2011: Guerlain e партнер со Association of the Ouessant Island Brittany Black Bee Conservatory (ACANB) кој нуди два столба на помош: Финансиска поддршка и поддршка за истражувања и комуникации.

Од 2015: Guerlain е во партнерство со French Observatory of Apidology (OFA), креирана од Thierry Dufresne. Ова партнерство помогна при создавањето на залихи низ Европа и промоција на ретката и важна кариера на пчеларите.

Од 2018: Guerlain водеше училиште за пчели во соработка со OFA. Оваа програма за градење на свесност кај децата уште во основно училиште е водена од вработените во Guerlain и им помага на децата да дознаат за улогата на пчелите и нивната заштита.

Од 2020: Guerlain ја започна програмата Women for Bees во партнерство со UNESCO и во соработка со OFA.

Од 2020: Guerlain беше покровител на фондацијата GoodPlanet, која е креирана од фотографот, режисерот и познатиот екологист Yann Arthus-Bertrand. Мисијата на ова партнерство е да се подигне свеста кај младите за заштита на пчелите.

Од 2020: Ја поддржува фондацијата ELYX. Ко-креирана со уметникот Yacine Aït Kaci како дел од Фондацијата FACE. Ги промовира вредностите и текстовите на Обединетите нации, вклучувајќи ги и најважно Агендата за 2030 година и 17 развојни цели.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ubavina za site (@ubavinazasite)

Guerlain во мисија на заштита!

Guerlain креира извонредни мириси и продукти за убавина од 1828 година со мисија на заштита, зачувување и пренесување на уникатните наследства од природата. Во име на убавината, делува на подигнување на свеста за природата и посветеноста на нејзините чуда на следните генерации со пчелата како најважна во низата. Ги обединува и поврзува сите свои клиенти и партнери да ја споделат истата визија за поубав и поодржлив свет.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ubavina za site (@ubavinazasite)