Gucci Guilty Absolute е мирис кој излегува од рамките на традиционалните парфеми. Alberto Morillas го стави на располагање својот висок уметнички сензибилитет на Gucci Guilty Absolute. Одметник во најчестата машка категорија на дрвенести мириси , мирисот излегува од рамките на традиционалните дрвенести структури.

За да се разликува, парфeмерот создаде посебна мешавина со структура која останува непроменета од првиот пат кога е нанесена на кожата. За да го направи ова Alberto Morillas го постави мирисот на две водечки ноти. Со обично мешање на акордот кој излегува од кожа и се нарекува едноставно “дрвена кожа”, употребена во чест на почетоците на модната куќа Gucci кои се врзани со производство на производи од кожа и со редок вид на многу честа парфемска нота “Goldenwood”, кој е природен екстракт добиен од Нутка Чемпрес. Крајниот мирис се карактеризира со ултра суви дрвенести ноти со длабочина и комплексност.

Композицијата на мирисот ја интензивираат и три форми на масло од пачули со сладок, темен и земјен карактер како и ветивер, свежа и земјена трева од шумите.

- Реклама -