- Реклама -

- Реклама -

- Реклама -

- Реклама -

Акните се еден од најчестите проблеми на кожата кои се јавуваат кај 80% од адолесцентите, најчесто на возраст од 12 до 30 години. Првите промени се јавуваат во пубертетот, се манифестираат како црни или бели комедони, а најчесто се засегнати лицето (T-зоната), грбот и деколтето. На комедоните понатаму може да се развие воспаление, односно папула (бубулица) или пустула (гнојаница). Треба да се има трпение, бидејќи лекувањето може да потрае и неколку месеци. Во одредени состојби кога има хормонален дисбаланс мора да има комуникација дерматолог – ендокринолог – гинеколог.

Добри резултати се добиваат со поставување на точна дијагноза и препорака за користење на соодветни препарати, кои ќе овозможат намалување на акните и подобрување на изгледот на кожата.

Eucerin rешенија за правилно чистење и нега на кожа со акни

Решенија за правилно чистење и нега на кожа со акни!

Колекцијата Eucerin DermoPure дава одлични решенија за правилно чистење и нега на кожа со акни. Се намалува замастувањето, се смирува воспалителниот процес и иритациите на кожата, се регулира размножувањето на бактериите одговорни за промените на кожата, а комедоните полека се топат и ги ослободуваат изводните канали на лојните жлезди. Благодарение на уникатниот липозомен систем, млечната киселина делува директно на местото каде што е проблемот, а околната здрава кожа е заштитена. Тоа овозможува производите на Eucerin DermoPure да може да се користат во текот на целата година и слободно да се комбинираат со лековите од фармацијата, со цел побрз резултат во третман на акните.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Eucerin North Macedonia (@eucerinnmk)

- Реклама -

Гел, тоник, пилинг, крем и серум!

Колекцијата се состои од гел за миење на лице, тоник и пилинг за хигиена на масна кожа, производи за нега – матирачки хидратантен крем за нетретирана масна кожа, интензивен хидратантен крем со СПФ 30 за нега на третирана и дехидрирана масна кожа, активен ноќен крем, стик-коректор и најново серум кој го засилува ефектот на кремите.

Eucerin DermoPure Cleansing Gel негувана кожа на лицето без акниКупи Сега Shop Now Zegin
Купи Сега Shop Now Eliksir Apteka

Eucerin DermoPure Scrub негувана кожа на лицето без акниКупи Сега Shop Now Zegin

Со правилно користење на производите на Eucerin DermoPure, се добиваат позитивни резултати во лекување на акните. Секако оваа колекција може да ја користат и сите оние со нормална и здрава кожа кои сакаат нежно да ја отстранат шминката или нечистотиите од лицето.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ubavina za site (@ubavinazasite)