- Реклама -

- Реклама -

- Реклама -

- Реклама -

Претходната Amouage парфемска креација од 2018 година не водеше во 80тите години на XX век, во њујоршкиот клуб 54 додека новата мирисна креација Portrayal оди уште подалеку во минатото, во 1920 година.

Мирис за мажи што имаат храброст да се спротивстават на нормите на општеството!

Креативниот директор на куќата Amouage, Christopher Chong вели: „Portrayal е наменет за личности кои што имаат храброст да се спротивстават на нормите на општеството“.

Мирисни ноти што зрачат со мажествена енергија!

Portrayal e инспириран од времето на драматични општествени промени и од луѓе кои ги притискаа границите на она што во тоа време се наметнуваше од масовната култура. Portrayal за мажите е мирисниот приказ на боемската култура од 1920 година. Инспирацијата за овој мирис се општествените и социјалните промени кои го потресоа светот во првата половина на XX век. Дрвенестите ноти во комбинација со мирисот на кожа, со лесен зачинет фасет и ветивер како централна нота, зрачат со мажествена енергија.

- Реклама -