- Реклама -

- Реклама -

- Реклама -

- Реклама -

Со доаѓањето на летните месеци, време е да ги покажеме нашите нозе. Поради животните навики, но исто така поради годишните одмори, се повеќе жени се одлучуваат за педикир со траен лак. Пред сè поради тоа што трајниот лак одолева на сите предизвици – топлина во градот, песок или камчиња на плажа, море или базен. Ако некој постуден летен ден ви ги расипе плановите, трајниот лак нема да се оштети во затворени чевли.

лакирани нокти

Трајното лакирање на нозете само во летните месеци!

Стапалата на нозете се најсложената целина од нашето тело и треба да им обезбедиме соодветна грижа. Лош избор на обувки, целодневно одење и стоење може да бидат фатални за нашите нозе. Кога станува збор за грижа на стапалата на нозете, задолжително педикир за почеток на бјути ритуалот кој треба да се практикува без оглед на годишното време. Трајното лакирање е супер, но треба да го ограничиме само на летните месеци.

педикир во лето

По третманот на тврдата кожа и сличните проблеми кои се резултат на одбранбениот механизам на стапалата на местата кои се изложени на триење, се преминува на обликување на ноктите и грижата за заноктиците. Само по правилно негувани нокти, се нанесува траен лак.

- Реклама -

траен лак

Траен лак на нозете, производ помеѓу обичниот лак и гел лакот!

Траен лак е технологија која е некаде во средина помеѓу обичниот лак и гел лакот. Се нанесува како лак, но трае подолго, а во случај на нозете резултатите ќе ве изненадат. Трајниот лак на нозете изгледа совршено, без гребење и губење сјај, дури и до 4 недели. Разликата во споредба со класичниот лак е тоа што за сушење на базата, бојата и сјајот се користи LED светилка во траење од 30 секунди. Отстранувањето е можно со ацетон само за неколку минути без никаква штета на ноктите. Што би значело дека веднаш по нанесувањето ќе можете да носите затворени чевли или да уживате во прекрасните нијанси на трајниот лак за нокти.

педикир

При изборот на салон каде ќе ви биде нанесен трајниот лак, осигурете се дека употребените производи не содржат формалин, воден раствор на формалдехид или тоулен. Сите споменати супстанции се декларирани како штетни.

лак на нокти

По сите информации за трајниот лак на ноктите на нозете, јас сум дефинитивно за. Налакирајте ги вашите нокти со траен лак и уживајте во летните радости.траен лак во лето