Палети на сенки од брендот Max Factor

Палетите на сенки од брендот Max Factor носат заедничко име nude, бидејќи сите три палети на бои наменети се за создавање мејкап изглед со природни – неутрални бои, за дневен или за smokey-eye изглед. Меѓутоа, меѓу себе се разликуваат по нијансите од најсветли до најтемни, од мат до седефести, блескави и сјајни кои овозможуваат комбинирање, контурирање и постигнување на саканиот изглед на окото.

Нијанси

Боите изгледаат енергично, рамномерно и сите нијанси се нежни. Дури и најсветлите сенки се чини дека имаат одлична пигментација. Од осум нијанси, три се целосно мат, две се блескави, а три имаат сатенска завршница.

Примена

Max Factor палетите се микс од мат и сјајни нијанси. Темните нијанси може да ги користете за да додадете дефиниција и суптилно контурирање. Ќе добиете различни текстури и опсег на бои за комплетен мејкап изглед при шминањето и нудат можност за многу различни комбинации.

Текстура

Свиланксато мека текстура со бисерни пигменти и бои кои блескаат.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *