- Реклама -

- Реклама -

- Реклама -

- Реклама -

Некои парфеми оставија неизбришлива трага на бјути сцената, благодарение на светски познатите икони на филмот и стилот кои ги носеа секојдневно или во посебни прилики. Ова е приказна за нив и ви ги претставувам десетте најомилени парфеми кои беа фаворити на славните холивудски актерки, принцези, како и членки на истакнати политички кругови…

Marilyn Monroe: Chanel No.5

Скоро да нема позната личност која на еден парфем му има дадено таква популарност како што Marilyn Monroe го има дадено на легендарниот женски парфем Chanel No.5. Со откривањето на нејзината тајна дека во кревет оди само со неколку капки на култната петка, Marilyn влезе во историјата, исто како и Chanel No. 5.

10 najomileni parfemi

Но, дали знаевте дека постои уште еден нејзин омилен парфем? Тоа беше Floris Rose Geranium, нејзината омилена бјути тајна. Парфемот постоеше како Eau de Toilette, а по неговото повлекувањето, уште може да се набави верзијата Bath Essence.

Jackie Kennedy: Joy by Jean Patou

Jackie Kennedy во текот на нејзиниот живот сакаше бројни парфеми, но најверна и најмногу импресионирана беше од парфемот Joy by Jean Patou, кој на мирисната сцена се појави во далечната 1929 година како најскап и најлуксузен парфем на светот. Во него имало повеќе од 10.000 цветови од јасмин, а во 2000 година беше прогласен за парфем на столетието.

- Реклама -

10 najomileni parfemi

Grace Kelly: Creed Fleurissimo, принцезата Diana: Quelques Fleurs

Исто така се паметат и  парфемите кои Grace Kelly и принцезата Diana ги носеле на нивните венчавки: Grace мирисаше на Creed Fleurissimo, a принцезата Diana на Quelques Fleurs.

10 najomileni parfemi 10 najomileni parfemi

Останатите култни парфеми и дамите кои ги носеле ќе ги пронајдете во продолжение.

MARILYN MONROE: FLORIS ROSE GERANIUM

FLORIS ROSE GERANIUM

JACKIE KENNEDY: JOY BY JEAN PATOU

JOY BY JEAN PATOU

GRACE KELLY: CREED FLEURISSIMO

CREED FLEURISSIMO

ELIZABETH TAYLOR: JEAN DESPREZ BAL À VERSAILLES

JEAN DESPREZ BAL À VERSAILLES

PRINCESS  DIANA: QUELQUES FLEURS

QUELQUES FLEURS

 

AVA GARDNER: CREED FLEUR DE THÉ ROSE BULGARE

CREED FLEUR DE THÉ ROSE BULGARE

AUDREY HEPBURN: L’INTERDIT GIVENCHY

L’INTERDIT GIVENCHY

KATHERINE HEPBURN: GUERLAIN VOL DE NUIT

GUERLAIN VOL DE NUIT

RITA HAYWORTH: GUERLAIN SHALIMAR

GUERLAIN SHALIMAR

LAUREN BACALL: DIPTYQUE L’OMBRE DANS L’EAU

DIPTYQUE L’OMBRE DANS L’EAU