- Реклама -

- Реклама -

- Реклама -

- Реклама -

Многу жени сонуваат да имаат долги и убави нокти, кои дополнително доаѓаат до израз со софистициран маникир. Но, реалноста честопати е сосема поинаква! Тенки и кршливи нокти се чест проблем, како и навиката за гризење на ноктите која е доста распространета. Сонот за идеални нокти тогаш обично паѓа во водата, а некои жени целосно се откажуваат од нивното уредување и лакирање, честопати криејќи ги рацете од погледите.

нокти

Маникир идеален за кратки нокти!

Сепак, кратките нокти не треба да бидат маана, тоа ќе се обидам да ви го покажам со маникирите што ќе ви ги претставам подолу. Не занемарувајте ја грижата за ноктите, бидејќи подеднакво е важна како и кај долгите нокти. Редовно негување на кутикулите, турпијање на врвовите на ноктите и користење на креми за раце се некои од основите што треба да си ги дозволите за да ги направите кратките нокти да изгледаат убаво. Ако сакате природен маникир, кратките нокти може да ги исполирате, така што нивниот сјај ќе дојде до израз.

Кога веќе ја имате направено негата, подготвени сте за лакирање на ноктите. Кратките нокти одлично изгледаат во комбинација со неутрална црна, бела и беж боја, секако и со класично црвена, а може да си поиграте со пастелни нијанси. Не заборавајте на nail art, декорирајте ги вашите нокти со ефективен дизајн и сите погледи несомнено ќе бидат вперени во вашите раце и убаво негувани и декорирани кратки нокти.

Маникир во неутрални бои!

идеален маникир за кратки нокти

- Реклама -

маникир за кратки нокти

Класичен црвен маникир!

кратки нокти

идеален маникир за кратки нокти

Маникир во повеќе бои!

маникир за кратки нокти

кратки нокти

нокти

идеален маникир

Пастелен маникир!

идеален маникир за кратки нокти

идеален маникир

маникир

Класичен маникир со декорација!

кратки нокти

маникир за кратки нокти

нокти

Nail Art!

идеален маникир

идеален маникир за кратки нокти

маникир

маникир за кратки нокти

нокти

маникир

идеален маникир за кратки нокти