- Реклама -

- Реклама -

- Реклама -

- Реклама -

Брендот Guerlain ја започна кампањата „Испрати бакнеж, спаси ги пчелите“, која ќе трае цел месец. Само со една селфи фотографија на Инстаграм, може да дадете свој придонес кон спасување на пчелите. Покрај тоа што се еколошки чувар и симбол на Guerlain, пчелите станаа водач на брендот кон посветеноста на одржливоста. Изминатите 10 години, Guerlain се посвети кон заштита на пчелите. Сведочиме за изложеноста на ризик за постоењето на пчелите, знаејќи дека тие имаат основна улога во опрашувањето на цвеќињата и растенијата, процес што им е потребен да се размножуваат.

Како да се придружите на Kisskiss Chain кампањата и да ja заштитите природата и пчелите!

Без разлика дали е притаен или интензивен, бакнежот има се што е потребно за да ги покаже чувствата. Kisskiss Chain стана колективен начин за докажување на нашата љубов кон природата.

Пратете бакнеж на Инстаграм со Kisskiss Chain филтерот!

За да учествувате, потребно е да постирате свој виртуелен бакнеж на Инстаграм,  употребете го Kisskiss Chain филтерот, тагнете го @Guerlain и додадете го хаштагот #GuerlainKisskissChain.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ubavina za site (@ubavinazasite)

1 бакнеж = 10,000 засадени разновидни цветови, кои како извор за пчелите, се богати со нектар и полен. Садењето ќе помогне во борбата за заштита против уништување на нивните живеалишта и заканата за истребување.

- Реклама -

Амбасадорот на брендот Guerlain – Наталија Водјанова ја започнa кампањата на Инстаграм. До 30ти Април таа ќе биде следена од пријателите на брендот. Guerlain ве поканува да се придружите на KissKiss Chain кампањата: Подгответе се за бакнежи!

Растенијата за заштита на пчелите ќе бидат засадени преку програмата на жени пчелари!

Програмата „Women for bees“ во партнерство со УНЕСКО и соработка со Француската опсерваторија за апидологија (OFA) беше лансирана во 2020 година. Таа е дизајнирана за поддршка и обука на жените пчелари низ целиот свет. До 2025 година, ќе бидат обучени 50 жени пчелари, засадени 2.500 коприви, што ќе доведе до заштита 125 милиони пчели.

Беше очигледно дека Guerlain ќе направи поврзаност помеѓу ова партнерство и кампањата KissKiss Chain. Затоа, програмата „Жените за пчелите“ во рамките на нивните резервоари ќе засадат разновидни цвеќиња за време на кампањата. Процесот на повторно населување на пчелите ќе ги почитува ендемичните видови на секој засегнат регион, како и семето од меки цвеќиња кои ќе бидат локални извори.

Кармин KissKiss Shine Bloom за сјаен, грижлив бакнеж од природата: Сјај, грижа и природа во еден бакнеж!

Создаден од 95% природни состојки, карминот KissKiss Shine Bloom е вистински подвиг во иновацијата. Сјаен кармин кој не прави компромис помеѓу удобноста на усните и своите перформанси.

Формулата вклучува состојки добиени без користење на растворувачи или конзерванси по пат на ладен процес на екстракција за да се минимализира влијанието врз животната средина.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Guerlain (@guerlain)