- Реклама -

- Реклама -

- Реклама -

- Реклама -

Нема возбуда без страв! Nasomatto Fantomas

Задоволството на оној што го мириса парфемот е да претпостави каков ќе биде ефектот на мирисната креација врз луѓето околу, а ова очекување создава возбуда.⁠

Fantomas

Почнувам да креирам нешто, но во одреден момент тоа нешто почнува да прави свои избори. Тоа е процес што ме интересира и води. Ми се допаѓа чувството на губење контрола и да не сум единствениот што го прави изборот. Мојот главен интерес е да создадам нешто што ќе живее и ќе биде способно да раскаже нови нешта. Сакам моите парфеми да имаат постоење сами за себе, да не бидат робови на значењето кое јас им го давам“ – парфимерот.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by NASOMATTO (@nasomatto)

- Реклама -

Шише илузија! Fantomas

Ова шише парфем е дел од проектот Nasomatto. Мирисот e неостварливо навестување за трансгресивниот чин што е извршен со леснотија на префинета прецизност.

Потрага за манипулирање и засилување на моќта на парфимерот. Fantomas остава непобитна трага за понатамошно истражување, траен фрагмент кој ја отелотворува духовитоста и шармот на совршено извршен план. Мистериозен мирис погоден за пркосни околности, кој навидум предизвикува мирисни илузии со постојан развој.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by NASOMATTO (@nasomatto)

Идеја која води кон похармоничен свет или негово уништување… Мирис на софистицирано злосторство.

bottled

Инспирација за пакувањето!

Инспириран од најозлогласените сцени од злосторства, амбалажата е покана за истражување, откривање и извлекување на сопствени заклучоци. Капачето на Nasomatto Fantomas шишињата е изработено од дрво од лешник кое поминало низ процес на вакумска метализација, а резултатот е четири рефлектирачки страни. Како и со сите други мириси на Nasomatto – целото пакување е создадено во Италија.

Nasomatto Fantomas package

Мирис кој останува во сеќавањата!

Дрвенести ноти, арома на лешник и малина во комбинација со мошус, кедар и амбер го прават овој мирис неповторлив. Мирис кој останува во сеќавањата.