- Реклама -

- Реклама -

- Реклама -

- Реклама -

Narciso Rodriguez го претставува Narciso Eau de Parfum Cristal, нов мирис во иконската колекција Narciso. Мирисот е почит кон блескавата женственост, рефлектирајќи ја внатрешната светлина на Narciso жената, исто како што страните на кристалот зрачат светлина за да ја откријат неговата природна убавина.

Внатрешен сјај!

Мирисот го открива вистинското јас на жената и ја отсликува нејзината автентична личност“, вели Natalie Gracia-Cetto која стои зад новиот мирис. „Мојата визија беше да создадам мирис кој ја истакнува внатрешната светлина на жената, зрачејќи со нејзината природна убавина и сензуалност“.

Холандскиот модел Laurijn Bijnen, музата на овој парфем, совршено ја отелотворува оваа блескава женственост.

Laurijn Bijnen

- Реклама -

Мирис надополнет со светлина!

Мирисот ја доловува суштината на внатрешната светлина преку неговите сјајни горни ноти, чистото и нежно срце и сензуалните основни ноти. Како што се буди мирисот, блескав ореол од бергамот ги осветлува нежните ливчиња на расцветаните цвеќиња – раскошен букет од роза и бели цветни акорди. Мирисот постепено се шири до сладострасното срце од мошус, непогрешливиот потпис на мирисите Narciso. Мошусот е засилен со елегантни, дрвенести и килибарни ноти од сензуално кедрово дрво и кашмир, давајќи му на мирисот мистериозна дифузна патека. Возвишена алхемија на леснотија и длабочина, светлиот ореол на мирисот го балансира длабокиот интензитет.

Narciso Eau de Parfum Cristal ingredients

Природна визија!

Narciso Eau de Parfum Cristal воведува нов стандард на природност со повеќе од 85% од неговите состојки од природно потекло. Во нејзината прва соработка со Narciso Rodriguez, парфимерката Natalie Gracia-Cetto ја носи својата експертиза во работата со природните состојки, како и нејзината визија за поодржлив пристап кон парфемите.

Силно верувам дека класиците на иднината мора да бидат свесни за природата. Како парфимери, сега имаме можност да создаваме мириси со состојки кои трошат помалку енергија, трошат помалку ресурси и имаат помало влијание врз животната средина“.

Narciso Eau de Parfum Cristal a bottles

Natalie Gracia-Cetto ги разгледа овие принципи при изборот на клучните состојки за Narciso Eau de Parfum Cristal. Таа избра бергамот етички одгледуван во Италија и нота од роза добиена со помош на нов процес на дестилација, за да создаде цветна нота што асоцира на мирисот на свежа роза.

Природните ресурси се многу скапоцени, затоа мора да се стремиме да ја збогатиме и да ја развиваме нашата палета со иновативни состојки како овие кои се одговорно набавени и одгледани со почит кон природата и биолошката разновидност“.

Narciso Eau de Parfum Cristal

Редефинирање на заведувањето!

Колекцијата на мириси Narciso ја слави уметноста на заведување, секој мирис дефиниран со срцето од мошус и препознатливиот дрвенест потпис, а сепак трансформиран преку уникатни варијации на композицијата.

Collections

Narciso Eau de Parfum Poudrée доловува нежна заводливост со цветна мешавина од ливчиња од јасмин и бугарска роза.

Narciso Eau de Parfum Ambrée зрачи со заводлива топлина, обвиена со егзотични цветови од тијаре, цвет од портокал и иланг-иланг.

Сега, Narciso Eau de Parfum Cristal ја продолжува почитта кон заведувањето со нова приказна за внатрешна светлина и природна привлечност.

Narciso Eau de Parfum Cristal

Narciso Eau de Parfum Cristal