- Реклама -

- Реклама -

- Реклама -

- Реклама -

Alexandre.J e современ француски дизајнер, иконокластичен уметник, ентузијаст на модерната и античката уметност, посветен хуманист и патник. Alexandre.J себеси се дефинира како истражувач воден од желбата секогаш да ги поместува границите на неговата креативност.

Alexandre.J

Слики, скулптури, цртежи, музика, патувања… Сите го обликуваа и негуваа митот за Alexandre.J

Неговата уникатна визија за светот донесе нов живот во областа на модата и убавината, две сфери кои ги држат сите тајни на уметноста. Храбар, талентиран и воден од извонредна инспирација.

- Реклама -

Универзум

Уникатен и креативен дух, Alexandre.J сака да ја сподели својата визија за светот, кој го доживува како уметничко дело. Хармонија на облици, слики и бои, кои имаат силна емоционална моќ да ги откријат тајните на животот на човекот.

Мириси

Секоја креација истражува широк спектар на мирисни ноти идеално пропорционални со неговиот уникатен дизајн и композиција. Суровините што се користат за создавање на производи од Alexandre.J се скапоцени, ретки и скапоцени. Наоѓањето на совршена рамнотежа е бавен, макотрпен процес. Alexandre.J не бега од предизвици и компромиси – она што е важно е миризливото искуство.

Шишиња

Благодарение на рачната луксузна изработка шишињата Alexandre.J се уникатни и елегантни. Идејата на Alexandre.J е за секој мирис да има по едно шише за кое се искористени најфините материјали како кристал, бисери, емајл, кожа дрво… За изработка на секое шише се потребни 20 часа, бидејќи секое од нив рачно се обликува, полира и емајлира. Токму затоа е мало уметничко дело – само вештите раце на уметникот можат да претворат суровина во луксузен предмет.