- Реклама -

- Реклама -

- Реклама -

- Реклама -

Новата генерација на креми со троен ефект Eucerin Hyaluron-Filler Triple Effect е карта за успех во подмладувачката нега на кожата. Формулата со подобрена ефикасност на Hyaluron-Filler популарната линија против стареење обезбедува пополнување, стимулирање и заштита на кожата!

Eucerin Hyaluron Filler Triple Effect bottle

Откријте ја најновата генерација на производи за подмладувачка нега!

Дермокозметичкиот бренд Eucerin чии производи имаат моќ да го променат животот на луѓето, ја претстави најновата генерација на производи за подмладувачка нега на кожата Eucerin Hyaluron-Filler. Новата формула има за цел холистички пристап во борбата против стареењето – покрај тоа што ги надополнува резервите на хијалуронска киселина во кожата, ја стимулира кожата да ја произведува и да ја задржува подолго сопствената хијалуронска киселина. Ова се должи на ниско и високо молекуларната хијалуронска киселина, глицин-сапонин и новиот еноксолон, што го намалува распаѓањето на сопствената хијалуронска киселина. Тројниот ефект на новата формула доаѓа во ново, модерно пакување кое го надополнува чувството за врвна нега на кожата против стареење.

Eucerin Hyaluron Filler Triple Effect visual

Дознајте зошто Eucerin ја вклучи хијалуронската киселина во своите формули!

Хијалуронската киселина е многу популарна состојка во производите против стареење на кожата. Од една страна, тоа е природна состојка што самата кожа ја произведува, а од друга – има неверојатна способност да привлече и задржи вода со волумен помеѓу 1000 и 10.000 пати поголем од сопствениот волумен. Поради овие ненадминати предности, Eucerin одлучи да ја вклучи во своите формули против стареење на кожата и стана првата компанија во светот што го направи овој чекор.

- Реклама -

Но, иако нашето тело произведува една од главните состојки на младоста, треба да ги надополниме залихите и дополнително да го стимулираме нејзиното производство, бидејќи со текот на времето таа се намалува. Истовремено се забрзуваат и процесите коишто водат до нејзино разградување – дејството на слободните радикали и биоразградувањето со ензимот хијалуронидаза. Така, на дваесет и повеќе години почнуваме да ги чувствуваме првите знаци на промена – дехидратација и фини линии и брчки.

За да помогне во контролирање и забавување на овој процес, Eucerin користи холистички пристап во својата нова формула во линијата Eucerin Hyaluron-Filler. Ја полни кожата со хијалуронска киселина за да ја хидрира и да ги пополни брчките, го стимулира сопственото производство на хијалуронска киселина со антиоксидантот глицин-сапонин, зголемувајќи го нивото на 256% и ја штити со новата активна состојка еноксолон, што го намалува распаѓањето на хијалуронската киселина за 50%.

Eucerin women 99%

Се прашувате како точно делува формулата?

Хијалуронска киселина

Eucerin користи хијалуронска киселина со висока молекуларна тежина чии молекули се големи и имаат најголема моќ да привлечат и задржат вода за да го хидрираат горниот слој на кожата и да ги пополнат фините линии. Хијалуронската киселина со ниска молекуларна тежина (со молекули до 40 пати помали од оние со висока молекуларна тежина) продира длабоко во дермисот, каде што ги пополнува подлабоките брчки и го стимулира сопственото производство на хијалуронска киселина.

Глицин-сапонин

Процесот е потпомогнат од антиоксидантот глицин-сапонин, којшто исто така ги стимулира фибробластите во дермисот да произведуваат хијалуронска киселина. Покрај тоа, глицин-сапонин го поддржува производството на колаген до 49%. Во in vitro студиите, ја покажа својата способност да заштитува од оксидативен стрес.

Еноксолон

Последниот чекор во севкупниот пристап кон негата против стареење на Eucerin Hyaluron-Filler е да се спречи разградувањето на хијалуронската киселина. Под влијание на слободните радикали и на природните ензими во кожата, значаен дел од хијалуронската киселина брзо се разградува и со возраста овој процес станува поинтензивен. Затоа Eucerin ја вклучува во линијата Hyaluron-Filler новата состојка еноксолон – извлечена од корен на сладунец. Еноксолон ги инхибира ефектите на хијалуронидазата и го намалува природниот ензимски распад на хијалуронска киселина. На овој начин, поголемиот дел од хијалуронската киселина останува подолго во кожата, за да ја хидрира и да ги пополнува фините линии и брчки.

Новата формула пополнува, стимулира и штити!

Како резултат на интеракцијата на оваа уникатна комбинација на активни состојки, Eucerin Hyaluron Filler ги задоволува потребите на кожата за хијалуронска киселина, го стимулира сопственото производство на хијалуронска киселина на кожата за повеќе од 200% и го намалува неговото распаѓање за 50%. На овој начин новата формула пополнува, стимулира и штити.

Новата генерација Eucerin Hyaluron-Filler ја покажува способноста да ги намали првите и највидливи знаци на стареење како што се дехидратација, фини линии и брчки. Со редовна употреба, 99% од учесниците во истражувањата велат дека нивните брчки се пополнети – дури и најдлабоките брчки. Производите Eucerin Hyaluron-Filler се спротивставуваат на процесот на стареење и обезбедуваат видливо помлад изглед на кожата, а таа е помазна и посјајна.

Покрај тоа, клиничките и дерматолошките студии покажаа многу добра толеранција од кожата, дури и од чувствителна кожа. Производите се некомедогени, што значи дека не ги затвораат порите и не предизвикуваат акни.

Како до најдобри резултати!

Eucerin препорачува комбинирана употреба на производите од колекцијата Hyaluron-Filler за максимална ефикасност. На пример, примената на Eucerin Hyaluron-Filler Витамин Ц Бустер пред дневните креми (со или без SPF30) значајно го подобрува подмладувачкиот ефект.  Употребата на Eucerin Hyaluron-Filler Ноќен пилинг и серум пред ноќниот крем од истата линија помага во регенерација на кожата и ексфолијација на мртвите клетки. Употребата на Eucerin Hyaluron-Filler Серум пред дневниот крем од линијата значајно ја подобрува состојбата на фините линии и брчки, како на пример оние во предел околу очите, устата и на деколтето.

Eucerin women

Производите за подмладувачко дејство достапни во ново пакување!

Обновената линија на производи со подмладувачко дејство Eucerin Hyaluron-Filler Triple Effect е достапна и во ново пакување. Нивниот модерен дизајн придонесува за целокупното чувство на врвно уживање во нега на кожата. Беше посветено внимание и на еколошкиот момент, па на одредени производи, на пример Eucerin Hyaluron-Filler серумот, пакувањето е направено од 80% помалку пластика.

Eucerin cream on hand

Каде може да се набават производите од Eucerin!

Производите од Eucerin Hyaluron-Filler Triple Effect линијата со обновена формула и надворешен изглед се достапни во аптеките ширум Македонија.

Women with Eucerin Hyaluron Filler