- Реклама -

- Реклама -

- Реклама -

- Реклама -

Gucci Bloom – интензивен цветен мирис со тубероза и ноти од кинеската билка орлови нокти е еден од најпродаваните мириси на брендот Gucci. Мирисната композиција е креирана од парфимерот Alberto Morillas во 2017 година, а низ годините лансирани беа изданијата Acqua di Fiori и Nettare Di Fiori во 2018 година и Gocce di Fiori во почетокот на 2019 година.

Ново елегантно и рафинирано мирисно издание!

Брендот Gucci го претстави новото издание од Bloom мирисната линија – Gucci Bloom Ambrosia di Fiori. Новиот Eau de Parfum Intense е најавен како елегантен и рафиниран, а резултатот е мирисна композиција побогата со рози и повеќе моќна од другите изданија.

Претставувајќи ја Ambrosia di Fiori, новото поглавје од приказната за Gucci Bloom, осмислена од Alessandro Michele и создадена од мастер парфимерот Alberto Morillas, Gucci ве поканува на банкет од античкиот свет кога амброзијата се сметаше за пијалак на боговите што дава бесмртност.

- Реклама -

Мирисен состав збогатен со Дамаск роза!

Како и оригиналот – Ambrosia di Fiori содржи акорди на јасмин, Rangoon creeper ноти (кинески орлови нокти) и туберозно срце. Наместо ванила од оригиналот, новиот мирисен состав е збогатен со Дамаск роза заедно со кадифен корен од ирис.

Gucci Bloom Ambrosia di Fiori е достапен во шишенца од 50 и 100 мл, како Eau de Parfum Intense.

Ambrosia di Fiori доаѓа во лакирано стаклено шишенце во бордо боја со мека розова етикета.