- Реклама -

- Реклама -

- Реклама -

- Реклама -

Сите ги сакаат мултинаменските производи и затоа пудри со заштитен фактор секогаш се добредојдени во мејкап рутината, особено ако ни овозможуваат убаво покривање и мазен финиш. Сите знаеме дека заштитата од сонце е важна во текот на целата година, затоа што УВ зраците секогаш се присутни и предизвикуваат изгореници и други оштетувања на кожата. Постојат основни разлики во формулите на пудрите и различно ниво на покривност, во зависност од тоа дали сакате суптилно да го подобрите вашиот природен тон на кожата или сакате целосно покривање. Пудрите се разликуваат и по тоа каков финиш оставаат на вашата кожа, почнувајќи од сјаен до мат изглед и сè што е помеѓу. Затоа, кога ќе дојде време за купување на пудра, не заборавајте на дополнителната заштита од сонце.

пудри со заштитен фактор

Пудри кои имаат по нешто за секого!

Многу е важно да ја заштитите кожата од сонце, а наоѓањето на пудра што има заштитен фактор ви го олеснува тоа. Повеќето пудри со заштитен фактор немаат поголем фактор од SPF 25, што е помалку од препорачаниот 30 за секојдневна употреба. Затоа, за најдобра заштита, пред да нанесете пудра треба да нанесете крем со повисок фактор на заштита на лицето, но за оние денови кога едноставно немате време за сите овие чекори, може да ви помогне една од пудрите со SPF. Ви издвоив кои се најдобрите пудри со заштитен фактор кои нудат по нешто за секого.

Rimmel Lasting Finish SPF 20

Rimmel Lasting Finish SPF 20
Rimmel Lasting Finish SPF 20

Bourjois Always Fabulous SPF 20

Bourjois Always Fabulous SPF 20
Bourjois Always Fabulous SPF 20

Max Factor Radiant Lift SPF 30

Max Factor Radiant Lift SPF 30
Max Factor Radiant Lift SPF 30

L’Oréal Paris True Match SPF 17

пудри со заштитен фактор
L’Oréal Paris True Match SPF 17

Dermacol Cover SPF 30

Dermacol Cover SPF 30
Dermacol Cover SPF 30

MAC Matchmaster SPF 15

пудри со заштитен фактор
MAC Matchmaster SPF 15

Lancôme Teint Idole Ultra Wear SPF 15

Lancôme Teint Idole Ultra Wear SPF 15
Lancôme Teint Idole Ultra Wear SPF 15
- Реклама -