- Реклама -

- Реклама -

- Реклама -

- Реклама -

Со доаѓањето на потоплите пролетни денови, ги менуваме темните бои во посветли. Тоа е логично ако се има предвид дека деновите се помалку мрачни, има се повеќе сонце, а се околу нас некако се буди и цвета. Како што ја менуваме гардеробата, ја менуваме и шминката што ја носиме, како и маникирот. Сите посакуваме пролетен маникир на нашите нокти!

Цветните детали на ноктите, некако е логичен избор! Но, ако сакате да се дистанцирате од сите тие веќе видени цветови на ноктите, избрав пролетни маникири кои не се типични и очекувани. Се задржав само на едно нешто, а тоа е маникир за кратки нокти, бидејќи тие природни должини се „in“ оваа година.

„Lipgloss“ маникир!

За пролет избираме нуд, па дури и проѕирни маникири, наречен „lipgloss“ маникир. Toa е најприродната варијанта на пролетен маникир што може да ја изберете, а се носи во сите ситуации и сите аутфити. Ако овој маникир ви е премногу обичен или досаден, секогаш можете да изберете пастелни нијанси или да изберете забавен дезен кој нема да ви здодее до следниот маникир.

lipgloss manicure

Кој е најголемиот пролетен хит?

За сите оние кои сакаат светки, „naked disco nails“ е најголемиот пролетен хит. Станува збор за нокти кои имаат проѕирна или нуд основа, а потоа на нив се додаваат светки. Ваше е да изберете колку густи и големи сакате да бидат светките на ноктите и дали овој ефект го сакате на секој нокт или само на одредени. Апстрактните форми сè уште се во тренд, како и минималистичкиот маникир кои не е досаден, но сепак не е пренатрупан.

- Реклама -

naked disco nails

Вашите нокти сигурно некому ќе послужат како инспирација!

Дури и да ги сакате познатите цветни принтови што се карактеристични за пролетта, пронајдов неколку маникири кои не се вообичаени. Што и да одберете, држете се до природната должина и природниот облик на ноктите и нема да погрешите. Вашите нокти сигурно некому ќе послужат како инспирација!

Пролетен маникир за сите кои не сакаат цветни детали на ноктите

Пролетен маникир за сите кои не сакаат цветни детали на ноктите

Пролетен маникир за сите кои не сакаат цветни детали на ноктите

Пролетен маникир за сите кои не сакаат цветни детали на ноктите

Пролетен маникир за сите кои не сакаат цветни детали на ноктите

Пролетен маникир за сите кои не сакаат цветни детали на ноктите

Пролетен маникир за сите кои не сакаат цветни детали на ноктите

Пролетен маникир за сите кои не сакаат цветни детали на ноктите

Пролетен маникир за сите кои не сакаат цветни детали на ноктите

Пролетен маникир за сите кои не сакаат цветни детали на ноктите

Пролетен маникир за сите кои не сакаат цветни детали на ноктите

за сите кои не сакаат цветни детали на ноктите

за сите кои не сакаат цветни детали на ноктите